Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΛΙΩΤΙΚΑ
Αυτά τα παιδιά,  λέει το παραμύθι, δεν ήταν Βολιώτικα, ήταν τρεις άνδρες, τρεις Σαρακατσαναίοι...... 
Το τρία είναι αριθμός που ταιριάζει στα άσματα και παραμύθια και χρησιμοποιείται ευρέως στις λαικές ρήσεις: 
-Τρία παιδιά βολιώτικα
- Τρεις κι ο κούκος
-Τρεις και βγαίνω
-Τρεις να είν' οι ώρες σου
- Οι τρεις Σωματοφύλακες
- Τα τρία γουρουνάκια
 -Θα μετρήσω ως το τρία
- Τρία πουλάκια κάθονται
- Οι τρεις εκβιαστές. Ιθακήσιοι (αυτοί κατά τα γραφόμενα νοσηρής και ραδιουργού φαντασίας, οι οποίοι εξεβίαζαν την υπάλληλο του δήμου εν τω μέσω της οδού). 
Αυτό το περιστατικό, θέλει πολύ σκέψη και πρέπει ν' ασχοληθούμε πολύ σοβαρά. Οχι δηλαδή ξεφουρνίζουμε δυο κουβέντες κι όποιον πάρει ο χάρος. 
Αν πάρουμε το περιστατικό από την πλευρά της αλήθειας, 
1. οφείλουμε πάραυτα να κινητοποιηθούμε προς εντοπισμό των εκβιαστών και ειδικά γυναικών. Και κατευθείαν η πράξη εξοστρακισμού τους. 
2. Εξοστρακισμό του πληροφοριοδότη, ο οποίος βλέπει να εκβιάζεται μια γυναίκα από τρεις άνδρες, και το αφηγείται....τρία πουλάκια κάθονται...., αποκρύπτει τα ονόματά τους, και το μόνο που σκέφτεται είναι να αδράξει το περιστατικό προς εκμετάλλευση!! Αυτουνού η πράξη, είναι χειρότερη απ' των εκβιαστών.
3. Να συνάγουμε το συμπέρασμα, πως αυτοί οι τρεις, δεν ήταν άνδρες. Μάλλον χρειάζονται φουστάνια.
4. Μα ούτε ο πληροφοριοδότης είναι άνδρας. Οι άνδρες δεν κρύβουν λόγια, δεν αφήνουν υπονοούμενα, δεν φοβούνται μη κατηγορηθούν από εκβιαστές. Δεν ψυθιρίζουν, ούτε ψελίζουν. Γιατί λέει ο λαός......: " Μίλα όμορφα, αντρίκια και σταράτα". Εδώ τα επίθετα αυτά, δεν έχουν καμμία θέση.  Κακολογεί, μιλάει γυναικουλίστικα και μασημένα....."
Αν πάρουμε το περιστατικό από την πλευρά του ψεύδους...... Τότε ο πληροφοριοδότης διαθέτει άκρως νοσηρή φαντασία, διαθέσιμης ανά πάσα στιγμή να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.